TBOS™ MANAGER II YAZILIMI

UYGULAMA

TBOS™ Manager II Rain Bird´ün en yeni merkezi kontrol yazılım sistemidir. Bu yazılım sistemi elektrik bağlantısı olmayan sulama düzeneklerinin otomatik ve merkezi kontrolünü yapar. TBOS™ Manager II şu bileşenlerden oluşur: Windows 95, 98 veya NT işletim sistemi olan bir bilgisayara kurulu yazılım. Programları bilgisayardan TBOS™ Manager II sulama alanı kumanda ünitesine aktarmak için radyo bağlantı arayüzü. 1 İstasyon telsiz modülü veya telsiz yoluyla bilgisayardan elde edilen programı TBOS™ kontrol modülüne aktaran TBOS™ Radio+ arayüz modülü donanımlı TBOS™ Manager II sulama alanı kumanda ünitesi.



GENEL ÖZELLIKLER

• Pilli kontrol ünitelerini yönetmek için veri bankası. Kontrol modülleri tarafından sulanan alanların bütün verileri buraya verilebilir: Vana kutusunun tam olarak pozisyonu, sulama donanımının tipi (rotor, nozul veya damla sulama), bitki ve toprak çeşidi, güneşli veya gölgeli bölgeler ve benzerleri. Sulamanın değişik şartlara uyumu yoluyla yüksek miktarda su tasarrufu etme imkanı.
• Radyo aktarımı yoluyla merkezi sulama yönetimi. Her kontrol modülü için bilgisayarınıza bir program kaydediyorsunuz. Bilgisayarınıza kayıtlı programlar sulama alanı kumanda ünitesine aktarılır. Daha sonra bu programları sulama alanı kumanda ünitesinden radyo dalgaları yoluyla kontrol modülüne aktarınız. Bunun için vana kapağını açmanız gerekmez, böylece darbelerden dolayı meydana gelen tahrip riski azalır.
• Debi kontrolü: Bir veya birkaç vanaya bağlı bir veya birden fazla TBOS yönlendiricili debi kontrolörü olan bir ya da birkaç su sayaçlı sulama sistemlerinin kontrolü. Debi kontrol düzenekteki debi kayıtlarını kontrol eder ve daha önceden belirlenmiş sınırlar aşıldığında otomatik olarak reaksiyon gösterir (örneğin, bağlantı borularında çatlak veya sızıntı). bu durumda alarm çalar ve daha sonra bu alarm sulama alanı kumanda ünitesi ve TBOS™ Manager II telsiz modülü üzerinden bilgisayara aktarılır. Bu alarm vanaların kapanmasını sağlar.
• Sistem tutanağının basımı (su kullanımı, kontrol ünitesinin tüm bilgileri ya da düzeneğin fotoğrafl arı ve planı).
• Pillerin kontrolü: Pillerin her kontrol modülünde ne zaman değiştirilmesi gerektiğini TBOS™ Manager II pil kontrolü fonksiyonu otomatik olarak hesaplar. Alarm fonksiyonu değiştirilmesi gereken pillerin bir listesini gösterir.
• Sulama düzeneğinin bir fotoğrafı veya detaylı bir planı programa eklenebilir.



TEKNIK ÖZELLIKLER

Basit kullanımlı Windows 95, 98 ya da NT işletim sistemi
Programlamanın çeşidi TBOS™ sulama alanı kumanda ünitesindeki gibidir.
3 bağımsız program: A = Çim, B = Çalılık, C = Ağaçlık
Her program ve gün için 8 ayrı başlatma süresi
Sulama süresi : 1 dakikadan 12 saate kadar
Sulamanın her sezona uyumu için %10´luk aralıklarla 0´dan %200´e varan oranda su bütçesi.
Işıklandırma sistemleri, fıskiyeler ve benzerlerinde de uygulanabilir.

BİLGİSAYAR SPESİFİKASYONU- SERİ DONANIM
En az 200 MHz´lik Pentium işlemci
16 MB RAM Bellek 50 MB boş veri alanı
15” SVGA monitor, 800 x 600
1 Boş USB bağlantı girişi
Windows 95, 98, Me. 2000 işletim sistemi Fare, 112 tuşlu klavye


MODELLER
TBOS™ Manager paketi ( 1 tane TBOS™ Manager II yazılım, 1 adet TBOS™ Manager II telsiz bağlantı, 1 adet TBOS™ Evrensel sulama alanı kontrol ünitesi)


AKSESUARLAR
Latchingli su sayacı, 10 L/Empuls´a ayarlı 3 model: 1”, 1,5”, 2” BSP
FS1: TBOS Manager II